Houtsoort
Home  /   Houtsoort

GRENENHOUT

Houtsoort

Voor al onze verschillende types spielatten gebruiken wij uitsluitend noords grenenhout, ook wel rood dennenhout genaamd. Ons grenenhout komt van de betere Scandinavische zagerijen die op een ecologisch verantwoorde manier aan bosontginning doen. In tegenstelling tot noords vurenhout, ook wel wit dennenhout genaamd, dat meestal door onze noorderburen wordt gebruikt, is grenenhout rustiger van natuur waardoor het minder snel zal krom- en scheeltrekken. Bovendien laat grenenhout zich ook mooier bewerken dan vurenhout.

Naast het massieve grenenhout gebruiken wij ook gelamineerd grenen. Dit houdt in dat kortere stukken niet enkel in de lengte maar ook in de breedte aan mekaar worden verlijmd.

Naar vlakheid en vervorming toe is dit de best mogelijke oplossing waarbij een grote betrouwbaarheid gegarandeerd kan worden als het op recht zijn én recht blijven aankomt.

Even ter info:

Dit is niet hetzelfde als gevingerlast hout waarbij enkel in de lengte aan mekaar wordt verlijmd. Deze verlijmingsmethode gaat sneller en is dus goedkoper maar het resultaat kan men niet vergelijken met gelamineerd hout omdat kromme latten hier nog steeds niet uitgesloten zijn, integendeel. Tussen 2 vingerlasplaatsen in kan een stuk hout immers nog kromtrekken.

Voor de spielatten in 18 en 19mm dikte gebruiken wij echter toch nog heel wat gewoon grenenhout, zodat wij voor deze meest courante standaardprofielen een extra voordelige prijs kunnen aanbieden. Bij spielatten horen spietjes, en deze worden door ons in voldoende mate meegeleverd.
Niet gemaakt uit plastic of uit zacht hout, maar uit écht beukenhout en aangepast in grootte en dikte aan het betreffend profiel.